Massage is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling – manueel of met mechanische hulp – op de zachte weefsels van het lichaam, ter verhoging van het welzijn van de klant. Dit kan met of zonder massageolie worden gedaan. Ik werk altijd met een basisolie met daarin een passende etherische olie.

  • Ik zorgt voor een warme ruimte.
  • Dekens voor de lichaamsdelen die niet gemasseerd worden.
  • Warme massageolie.
  • Warme handen.
  • Ook overdrachtelijk wordt warmte gegeven, door te masseren ‘vanuit het hart’ (dat wil zeggen: met liefde). Ik doe dit vak dus met liefde en plezier!

Ik geef Ontspanningsmassage en hot-stone massage

Ontspanningsmassage:
De naam zegt het eigenlijk al. Alles is erop gericht om het lichaam tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een massage ontspant de spieren, maakt de gewrichten, spieren en pezen soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van afvalstoffen zodat die het lichaam beter kunnen verlaten.
Door ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei klachten zoals bijvoorbeeld stress, spanningshoofdpijn, stijve nek, chronische vermoeidheid en slaapproblemen worden verzacht. Ook zal je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.
Deze massage duurt ongeveer 25 minuten.

Hot-stone massage
Even tijd voor jezelf is niet alles wat een hot-stone massage jou geeft. Een hot-stone massage zorgt naast de ontspannende werking er ook nog eens voor dat, door de combinatie van de warme stenen en oliën, er een ontgiftende en afvoerende werking van afvalstoffen plaatsvindt. Een hot-stone massage, is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme basaltstenen. Hiermee masseer ik de achterkant benen, armen, rug nek en schouders.
De basaltstenen hebben een warmte van zo’n 45-55 graden Celsius.
Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de massagebehandeling effectiever maakt. De massage begint met gewenning van de warme stenen. Daarna wordt de huid ingesmeerd met etherische ontspanningsolie en wordt er met de stenen over de huid gemasseerd.
Het is ook mogelijk om etherische oliën door de basisolie te mengen.
Deze massage duurt ongeveer 45 minuten